Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: خیلی از ما شده که صبح ها با کسلی تمام از خواب بیدار شده ایم، با بدخلقی لباس پوشیده ایم و راهی محل کار یا دانشگاه و ... شده ایم. اما همچنان که هنوز پف چشمهایمان نخوابیده برنامه های رادیو را گوش کرده ایم که مجری با انرژی بسیار و شاد و سرحال به ما صبح بخیر می گوید و تلاش میکند تا ما هم سر ذوق بیاییم و با انرژی و انگیزه بیشتری روزمان را آغاز کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این برنامه ها «سلام صبح بخیر» است که هر روز ساعت 6:30 بامداد از رادیو ایران روانه آنتن می شود.

**استودیوهایی که هیچ وقت تعطیل نمی شوند

در حقیقت استودیوهای رادیو از جمله جاهایی هستند که هیچ وقت تعطیل نمی شوند. فقط از گروهی به گروهی دیگر تحویل داده می شوند. مجری این برنامه صبحگاهی «سعید توکلی» است. او از جمله مجریان جوان و البته پیشکسوت رادیو به حساب می آید که در تلویزیون هم اجرای برنامه دارد. امروز هم زودتر از موعد خود را به استودیو رسانده و کاغذهای برنامه را گرفته و مشغول تورق آنهاست. دقایقی بیشتر به آغاز برنامه نمانده. توکلی وارد استودیو می شود. در را می بنند و اول کمی الکل به اطرافش اسپری می کند. ماسکش را در می آورد و با ذوق و شوق به ایران و سرزمین خوب و مردم همیشه مهربانش سلام می کند.

-به نام خداوند بخشنده مهربان...

-سلام صبح بخیر...

با انرژی بسیار شروع به سلام و احوال پرسی با شنوندگان می کند. بعد با اشاره دست او، ستوده (تهیه کننده برنامه) که در اتاق فرمان نشسته آهنگ شادی را روانه آنتن می کند. مدت زمان این آهنگ بسیار کوتاه است و به اصطلاح به آن موسیقی فاصله می گویند. آهنگ متوقف می شود و مجری ادامه می دهد:

-به به ...به به ...سلام علیکم... حال شما چطوره؟خوب هستید؟ بستید پنچره ها رو آخه برای چی؟ هوا به این عالی... هنوز هوا یه کمی سرده؟

بعد در حالی که به صدای خود کش می دهد، می گوید: من سعید توکلی هستم، تهیه کننده این برنامه آرمان ستوده است. پشت میز صدا مهدی خانی پور برای شما دست تکان می دهد با ماسک. احمد جان بزرگی برای شما دست تکان می دهد، خیلی هم خوش خنده و خوش رو.

عرضم به خدمتتون  فرزاد محمدی داره بدو بدو می کنه، همین کله سحری که صدا تون رو ضبط کنه، کارهای برنامه رو هماهنگ کنه، میهمان ها رو باهاشون صحبت کنه و  هماهنگ کنه و از این داستان ها، خانم ها پهلوانی، دوستدار و خانم انصاری هم با ما همراه هستند. چه شود این برنامه با شما مردم ایران...

 

**رادیو هنوز طرفداران پر و پا قرص خود را دارد

برنامه در حال اجراست که رضا بحیرایی مدیر گروه ایران و جامعه رادیو ایران به طور سرزده وارد استودیو می شود و بر کارها نظارت می کند. او امروز در استودیو حضور دارد و از نزدیک بر کارها نظارت دارد، تا برنامه روی آنتن است، فرصت گپ کوتاهی دست می دهد. او اعتقاد دارد که تا امروز هیچ رسانه ای در دنیا مانند رادیو نتوانسته است  همراهی مطمئن و اثر بخش در لحظات صبحگاهی مردم باشد.

او در پاسخ به این سوال که آیا شما هنوز فضای مجازی را رقیبی برای رادیو نمی دانید؟ پاسخ می دهد: ممکن است فضای مجازی را رقیب جدی تمام رسانه های سنتی بدانیم، اما نگاهی به وضعیت مخاطب در این ساعات باز هم  رادیو را بهترین انتخاب معرفی می کند: در اتوبوس، تاکسی، پشت فرمان و در حال حرکت به سوی کار و تحصیل  و پس از چند ساعت خواب و بی خبری. این رادیوست که می تواند بی مزاحمت شما را همراهی می کند.

 وی ادامه می دهد: اگر چنین تصویری را از شنونده صبحگاهی رادیو بپذیریم، شاید بتوانیم به علایق و خواسته هایش در این ساعات پی ببریم، معجونی از اخبار تازه، اطلاعات کاربردی برای داشتن یک روز خوب، موسیقی های شاد و نیروبخش، مطالب امیدوار کننده و نکات آموزشی کوتاه و کاربردی با یک رنگ آمیزی گوشنواز. همه این مطالب وقتی از زبان یک مجری گرم و صمیمی شنیده شود صبحگاه دلپذیرتری برای مخاطب ایجاد می کند.

بحیرایی اضافه می کند: داشتن چنین امکان و فضایی یک فرصت بی نظیر برای ایستگاه های رادیویی است تا با جلب و جذب مخاطب اثرگذاری خود را به رخ دیگر رقیبان بکشند و رضایت مخاطبان خود را فراهم آورند. و درست به همین دلیل است که برنامه های صبحگاهی رادیو  از مهمترین بخشهای یک ایستگاه رادیویی محسوب می شوند.

وی درباره ویژگی های برنامه های صبحگاهی رادیو می گوید: اصولا برنامه های صبحگاهی برای ایجاد فضایی انرژی بخش برای شروع یک روز کاری سرشار از تلاش و بالندگی طراحی می شوند. ترکیبی از نشاط، آرامش و اطلاع رسانی های لازم صبحگاهی می تواند در جذابیت و محبوبیت یک برنامه صبحگاهی موثر باشد. برنامه «سلام ایران» نیز با همین نگاه طراحی شده و به روی آنتن می رود. سابقه طولانی این برنامه در کنار استفاده از نیروهای زبده و توانمند باعث شده تا برنامه «سلام صبح بخیر» در میان مخاطبان خود جایگاه خوبی داشته باشد.

 

 

**توکلی: رسما خواب ندارم!

در خلال گفت وگو با بحیرایی، سعید توکلی چند رفت و برگشت داشته، با مهمانان برنامه گفت وگو کرده و حالا بناست یک ترانه 5 دقیقه ای روی آنتن برود. همین زمان کوتاه فرصت مناسبی برای گفت وگو است. او ماسک خود را می زند، از استودیو بیرون می آید تا گلویی تازه کند.

او در پاسخ به این سوال که با توجه به اجراهای متعدد چقدر زمان برای استراحت دارید؟ پاسخ می دهد: هفته هایی که سلام ایران اجرامی کنم رسماً خواب ندارم، چون تا ساعت یک و دو بعد از نیمه شب مشغول مطالعه مطالب و چک کردن آخرین اخبار سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و علمی هستم و هر خبری را که احساس کنم ممکن است به درد شنونده بخورد را توی ذهنم پرورش می دهم و باز پیرایی می کنم تا اولاً برای مخاطب جذابیت داشته باشی و دوماً اینکه من از شنونده عقب نباشم. جالب اینکه بدانید صبح ها هم قبل از بیرون رفتن از خانه باز سایت های معتبر را بررسی می کنم و در طول اجرای برنامه هم مدام همین اتفاق جریان دارد و مجموعه این امور سعید توکلی را برای مخاطب باور پذیر و قابل اعتماد میکند که طبیعتاً به من کمک می کند تا به وظیفه شغلیم خوب عمل کنم.

او ادامه می دهد: از اینها که بگذریم یکی از رسالت های این برنامه اطلاع رسانی است.من معتقدم سلام صبح بخیر یک اتفاق صبحگاهی است نه برنامه. محورها مشخص است. خیلی ها ممکن است در آن زمان  کسل و خسته باشند شاید زن و شوهرهایی دعوا کرده باشند و از همه چیز زندگی شاکی! و مهمتر از آن مسئولین بلند پایه مملکت شنونده این برنامه باشند. من باید همه مخاطبانم را از  هر نوع سلیقه و جنسی که باشند، راضی نگه دارم. اگر اتفاق جدیدی رخ دهد لباس رسانه ای بر تنش کنم و آن را به مردم منتقل کنم. پذیرفته شدن در نزد مردم خیلی سخت است که خدا را شکر این مهم صورت گرفته.

 

**انرژی صبحگاهی مجریان رادیو از کجاست؟

او در پاسخ به این سوال که مجری های رادیو این انرژی صبحگاهی را از کجا می آورند؟  با لبخند می گوید: من از دوست داشتن مردم برای انرژی دادن به خودشان استفاده می کنم و چشمم به همین موضوع است. انرژی که میدهی به خودت برمی گردد و ما در طول این سالها تاثیر انرژی مثبتی که به مخاطب می دهیم را به چشم دیده ایم.

صحبت با توکلی تازه گل انداخته که تهیه کننده اشاره می کند که زمان زیادی برای برگشتن به آنتن نمانده است. توکلی دوباره به اتاق برمی گردد. ماسکش را بر می دارد و آماده است تا برنامه را ادامه دهد.

**«سلام صبح بخیر»، برنامه ای مطالبه گر

برنامه از نیمه گذشته و فرصتی دست می دهد تا با آرمان ستوده تهیه کننده «سلام صبح بخیر» هم گپی داشته باشیم. او با بیان اینکه این برنامه، پیشانی برنامه های رادیوست، می گوید: این برنامه در زمان پیک شنونده رادیو پخش می شود و به جرات می گویم در شمار پرمخاطب ترین برنامه های رادیو قرار دارد. تاثیرگذرای این برنامه به جهت طیف مخاطبش بسیار بالاست و ضریب نفوذ بالایی دارد.

وی ادامه می دهد: بسیاری از مسئولان کشوری و لشکری، اساتید دانشگاه، دانشجویان، معلمان، کارگران و طیف وسیعی از مردم مخاطب این برنامه هستند. همچنین بسیاری از مخاطبان با مشارکت فعال در برنامه باعث دلگرمی ما هستند، ضمن اینکه مسئولین هم همیشه برای پاسخگویی به مردم این برنامه را همراهی می کنند.

او در خصوص بخش های مختلف این برنامه می گوید: طراحی آیتم‌های این برنامه به جهت تنوع ساختاری و موضوعی ، مجله شنیداری مطبوعی را فراهم آورده در بخش «آیین سخن »به پاسداشت زبان فارسی می پردازیم،مرور رویدادهای روز داریم و در یک روز خوب ، گزارشگرمون به میان مردم می رود  و با آن ها هم کلام میشود. هر روز «صبح بخیر هایی» همراه با چاشنی طنز داریم ودر مورد موضوعات روز با مسئولین گفتگو می کنیم،با ایرانیاران به جای جای کشور عزیزمون سفر می کنیم ،ضمن اینکه خبرهای خوب را دنبال کرده  و به آینده ای روشن امیدواریم و با گوش سپردن به کلام الگو با شنونده ها خداحافظی می کنیم.

ستوده ادامه می دهد: برنامه «سلام صبح بخیر» ، رسانه ای مطالبه گر است و آنچه خواسته های مردم هست را  از مسئولین مطالبه می کند.حتما نگاهی منتقدانه به پاره ای مسائل داریم و این لازمه کار رسانه ای است ولی در کنار آن، از انعکاس دستاوردها و پیشرفت های کشور در حوزه های مختلف هم غافل نیستیم.

 

یادی از برنامه سازان قدیمی  «سلام صبح بخیر»

ستوده برای ادامه برنامه مصاحبه را به پایان می رساند و در همین حین حسین ماکنعلی مدیر گروه مسابقات و تفریحات رادیو صبا ،که در گذشته  به مدت 10 سال  سردبیری و تهیه کنندگی برنامه را بر عهده داشته و حالا به استودیو آمده، می گوید: یکی از افتخارات من این است که در برنامه صبحگاهی رادیو ایران خدمت مردم عزیز بودم. معتقدم «سلام صبح بخیر» که در گذشته با نام «سلام ایران» پخش می شده، برنامه موفقی بوده و هست.

ماکنعلی از سعید توکلی به عنوان تیز هوش ترین گوینده رادیو یاد کرده و می گوید: در تاریخ رادیو نام گویندگان خوبی  ثبت شده است که می توان سعید توکلی را در این رده نام برد. توکلی زحمت های زیادی در برنامه کشیده است که جای تشکر دارد. همچنین جا دارد از مصطفی طالبیان که بیشتر از 20 سال کار ارتباطات،  تدوین و  ادیت گزارش های سلام ایران را انجام داده، تشکر کنم.

 

این برنامه نویسنده های مختلفی را به خود دیده است. در گذشته  رمضانعلی میرزنجانی که با  نوشتن نامه ای به برنامه فرهنگ مردم به رادیو دعوت می شود، نویسندگی برنامه های صبحگاهی رادیو ایران را بر عهده داشته است.

میرزنجانی  نویسنده پیشکسوت رادیو هم در این باره می گوید: بعد از انقلاب، اولین برنامه صبحگاهی را آقای جواد آتش افروز با نام سلام صبح بخیر روی آنتن رادیو ایران فرستاد که مردم ارتباط خوبی با برنامه برقرار کردند. بعدها برنامه صبحگاهی رادیو ایران  به اسامی کار و زندگی، سرزمین من، سلام تهران و «سلام ایران» تغییر نام یافت. که در حال حاضر هم با نام «سلام صبح بخیر» شنیده می شود.

«سلام صبح بخیر» هرروز به جز روزهای تعطیل با دوگروه برنامه ساز به تهیه کنندگی آرمان ستوده و گویندگی سعید توکلی و زهرا قائدی و حامد جوادزاده  از ساعت 6:40 تا 7:05 با فرکانس:90 FM وAM   : 558میهمان شنوندگان عزیز در سراسر کشور است.این برنامه بعد از پخش روی سایت رادیو ایران به آدرس Radioiran.ir بارگذاری می شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رادیو برنامه رسانه سلام سعید توکلی رادیو ایران مجری کله سحر خروسخون برنامه های صبحگاهی برنامه صبحگاهی صبحگاهی رادیو سلام صبح بخیر ادامه می دهد رادیو ایران سعید توکلی تهیه کننده سلام ایران برنامه ها رسانه ای روی آنتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۶۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است

جمعی از نمایندگان مجلس عصر روز گذشته (۱۱ اردیبهشت ماه) در استودیو‌های پخش معاونت صدا (۹ دی) حاضر شدند. قائم مقام معاونت صدا و مدیران شبکه‌های رادیویی پاسخگوی سئوالات نمایندگان شدند.

مهدی آذرمکان، قائم مقام معاونت صدا و مدیر شبکه رادیویی ایران با بیان اینکه این معاونت ۱۸ شبکه رادیویی را مدیریت می‌کند، گفت: از این تعداد آوا، ترتیل، تلاوت و ورزش بانوان کانال رادیویی هستند و ۱۴ شبکه به صورت مستقل فعالیت دارند. شبکه‌های رادیویی به سه دسته عمومی، تخصصی و اختصاصی تقسیم می‌شوند.  

وی با تاکید بر این موضوع که معاونت صدا برای افزایش مخاطبان رادیو از همه ظرفیت‌ها بهره می‌برد، ادامه داد: رادیو همگام با پیشرفت روزافزون رسانه‌های جمعی با فراهم ساختن بستر‌های لازم برای نقش‌آفرینی مخاطبان، تعامل و ارتباطی پررنگ و دوسویه با شنوندگان خود در فضای مجازی ایجاد کرده است. همچنین شنوندگانی که برنامه‌ها را گوش ندادند می‌توانند از طریق نرم افزار تلفن همراه ایرانصدا برنامه‌ها را ذخیره و بشنوند. شبکه‌های رادیویی متناسب با ذائقه مخاطبان برنامه‌سازی می‌کنند تا پاسخگوی نیاز‌های شنوندگان باشند.

قائم مقام معاونت صدا عنوان کرد: یکی از وظایف ایرانصدا، تولید کتاب صوتی است که اخیرا ۱۵۰ کتاب صوتی تولید و رونمایی شده است. افرادی که فرصت مطالعه کتاب ندارند، می‌توانند از کتاب‌های صوتی بهره‌مند شوند.

آذرمکان در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان که چطور مطالبات مردم پیگیری و در برنامه‌های رادیویی اعمال می‌شود، توضیح داد: مرکز تحقیقات صدا و سیما منبع مهمی برای ارزیابی برنامه هاست. ضمن اینکه سامانه تلفنی ۱۶۲، بازخورد مخاطبان را ثبت می‌کند. نظرات مردمی به مدیران شبکه‌ها و مدیران گروه ارسال می‌شود و مورد استفاده برنامه سازان قرار می‌گیرد.  

وی که مدیریت شبکه رادیویی ایران هم به عهده دارد با اشاره به این شبکه به عنوان قدیمی‌ترین رسانه ملی بیان کرد: رادیو ایران یکی از پرشنونده‌ترین شبکه هاست. این شبکه برنامه‌های متنوعی در حوزه‌هایی همچون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... تولید و پخش می‌کند که اقبال مردم را به دنبال دارد.

آذرمکان در بخشی از صحبت هایش درباره برنامه "با ایرانیاران" توضیحاتی ارائه کرد که این برنامه تعامل بسیاری با مخاطبان دارد.

مطالبه گری دغدغه‌های مردم

وحید اسدی، مدیر شبکه رادیویی جوان با اشاره به این که شبکه رادیو جوان از سال ۱۳۷۶ تاسیس شده است، گفت: ۲۷ سالگی رادیو جوان را اسفندماه جشن گرفتیم و در طول این سال‌ها شنوندگان همیشه همراه شبکه بودند. رادیو جوان جزو پرشنونده‌ترین شبکه‌های رادیویی است. خط کمربندی شبکه، برنامه صبحگاهی است که شنوندگان بسیاری این برنامه را دنبال می‌کنند. هر برنامه صبحگاهی بیشتر از ۱۸ هزار پیامک دارد که دوستان برنامه ساز فرصت نمی‌کنند همه پیام‌ها را در برنامه بخوانند.

وی ادامه داد: مسئولان در برنامه «بلامانع» پاسخگوی مشکلات مردم هستند. برنامه پزشکی شبکه با عنوان «ساختمان پزشکان» پخش می‌شود که مردم در این برنامه مشکلات پزشکی را طرح کرده و به نوعی ویزیت رایگان خواهند شد. برنامه ورزشی این شبکه با نام «آفساید» روی آنتن می‌رود که جزو برنامه‌های پرشنونده است. برنامه تاریخی شبکه جوان به نام «عبور از تاریخ» به مدت ۱۱ سال با اجرای خسرو معتضد روی آنتن است. برنامه فرهنگی با عنوان «کافه رادیو» از شبکه رادیویی جوان پخش می‌شود و برنامه «پرچمدار» با کارآفرینان و نخبگان از سراسر کشور گفتگو می‌شود. «جوانی مجاز» هم برنامه عصرگاهی رادیو جوان است که شنوندگان بسیاری دارد.

پوشش زنده جلسات علنی مجلس

سید مرتضی کاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ درباره پوشش زنده جلسات علنی مجلس گفت: ما تنها شبکه‌ای هستیم که تمام جلسات مجلس را به صورت زنده برای شنوندگان پخش می‌کنیم. طبق برنامه‌ریزی، قصد داریم فعالیت رادیو فرهنگ را در این حوزه گسترش دهیم و به غیر از پوشش زنده جلسات در این حوزه برنامه‌سازی داشته باشیم.  

وی در ادامه توضیحاتی پیرامون اهم رویکرد‌های رادیو فرهنگ ارائه و افزود: ما در حوزه عملکرد نهاد‌های فرهنگی، دغدغه‌های فرهنگی اجتماعی مردم را مطالبه می‌کنیم. تشریح جهاد تبیین و انعکاس پیشرفت‌های نظام در عرصه فرهنگ از دیگر فعالیت‌های رادیو فرهنگ است. برنامه‌هایی با مضامین ایثار، شهادت، مقاومت و ... از دیگر مواردی است که به جد در این شبکه دنبال می‌شود. همچنین در حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی ده‌ها برنامه تولید و روانه آنتن می‌شود.

رادیو سلامت؛ مرجع برای مخاطبان

نهضت باهنر مدیر رادیو سلامت با اشاره به اینکه شبکه سلامت، اولین شبکه تخصصی رادیوست که مخاطبان خودش را دارد، تاکید کرد: برنامه‌های رادیو سلامت برای مخاطبان عام و خاص تهیه می‌شود و همه برنامه‌ها پشتوانه تحقیقات گسترده‌ای دارند، زیرا رادیو سلامت برای مخاطبان مرجع است. ضمن اینکه مردم علاقه بسیاری به مباحث سلامت دارند و پیگیر هستند. رادیو سلامت امین مردم است و در قالب برنامه‌های مختلف در حوزه سلامت به مردم مشاوره می‌دهیم.

 مدیر رادیو سلامت ادامه داد: خوشبختانه سلامت جزو رادیو‌های پر مخاطب است. با وجود اینکه نسبت به دیگر شبکه ها، فرستنده‌های کمتری داشته، اما مخاطبان زیادی داریم. مردم همیشه همراه رادیو هستند و صدای سلامت را می‌شنوند.

علی اصغر احمدی، مدیر شبکه رادیویی ورزش با بیان این که ما سه دسته برنامه در رادیو ورزش داریم، گفت: برنامه‌های رادیو ورزش به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ اطلاع رسانی، تحلیلی و تفریحی و سرگرمی. ضمن اینکه تنها رسانه‌ای هستیم که به ورزش بانوان به صورت تخصصی می‌پردازیم. جامعه هدف ما، حوزه ورزش بانوان و آقایان هستند. ضمن اینکه اتفاق خوب در رادیو ورزش، افتتاح کانال ورزش بانوان بود.

منصور قصری زاده، مدیر رادیو قرآن بیان کرد: ما در برنامه‌های رادیو قرآن از موسیقی استفاده نمی‌کنیم و تواشحی در فواصل برنامه‌ها روی آنتن می‌رود. برنامه‌های تولید شده پاسخگوی نیاز مخاطبان است و از کارشناسان برجسته قرآنی بهره می‌بریم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • گفتگو با مجری و کارشناس ورزشی در خصوص زنده یاد مسعود اسکویی
  • کلید رشد آینده خودرو‌های برقی در کجاست؟
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • درگذشت مجری سرشناس ورزشی صداوسیما
  • مسعود اسکویی مجری پیشکسوت درگذشت
  • مسعود اسکویی درگذشت + سوابق
  • صدای خاص رادیو خاموش شد
  • گوینده پیشکسوت رادیو درگذشت + بیوگرافی و علت فوت مسعود اسکویی
  • درگذشت مسعود اسکویی گوینده و مجری رادیو
  • مجری و گوینده قدیمی درگذشت + عکس